Aprašymas

„Kichari” – labai sveikas, lengvai virškinamas, skanus ir maistingas valgis, dažnai įtraukiamas į Holigans dienos pietų meniu. Jis gali būti verdamas kaip šlapia košė arba, įpylus daugiau vandens, kaip tiršta sriuba. Dietos ar organizmo valymo tikslais verdamas paprasčiausias variantas be daržovių su keliais pasirinktais prieskoniais.

Jums reikės:

200 g skaldytų valytų mungo pupuolių (arba skaldytų žirnių)

200 g “Basmati” ryžių (geriau rinkitės ruduosius, tik primename, kad juos reikės ilgiau virti)

mėgstamų apdorotų daržovių (tinka brokoliai, bulvės, paprikos, kalafiorai ir kt)

2 aš druskos

0,5 aš ciberžolės

0,5 aš asafetidos (kvapiosios ferulos)

0,25 aš maltų juodųjų pipirų

1 aš šaukštelio garstyčių sėklų

1 aš kumino

1,5 aš maltos kalendros

3 vš „ghee” sviesto ar kito norimo aliejaus

2 valandas mirkytas pupeles išvirkite. Atskirame puode pagal instrukciją išvirkite ryžius. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite pasirinktus riebalus, suberkite garstyčių sėklas. Kai šios nustos spragsėti, suberkite asafetidą ir kuminą. Skrudinkite prieskonius maišydami keliolika sekundžių, supilkite išvirusias mungo pupuoles ir sukrėskite ryžius. Turinį išmaišykite, pasūdykite likusia druska, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir kalendra. Troškinkite maišydami dar kelias minutes. Pageidaujamą „kichari” tirštumą reguliuokite papildomu verdančio vandens kiekiu. Aušdamas troškinys tirštėja.

Skanaus ir į sveikatą 🙂

 

HOLIGANS pietų hitas – vertingojo “KICHARI” arba indiško “Risotto” receptas

0.00

BE GLIUTENO, BE RAFINUOTO CUKRAUS, BE PIENO PRODUKTŲ

iškilus klausimams, rašykite info@holigans.lt

Veganiškas restoranas Holigans
Veganiškas restoranas Holigans