Filtruoti

Veganiški tortai ir kiti desertai – tai desertai be pieno produktų, be kiaušinių, be želatinos ir be medaus, trumpiau – be gyvūninės kilmės produktų. Nors veganiškų tortų pasiūla auga, jų vis dar sudėtinga rasti prekyboje.

Kadangi desertai be pieno produktų apskritai prekyboje pasitaiko retai, tai ir jų įvairovė nėra didelė. Daugelis dabar siūlomų veganiškų tortų panašūs tuo, kad turi tvirtą pagrindą ir vieną arba kelis sluoksnius kreminės masės. Vengiama kepti biskvitus arba kitokius lakštus, nes tai reikalauja kur kas daugiau pastangų ir laiko. Taip yra dėl to, kad atsisakius pieno produktų ir kiaušinių, išgauti įprastiems desertams būdingą skonį yra daug sudėtingiau.

Veganiškų desertų sudėtis

Veganiški desertai, būdami be gyvūninės kilmės produktų, dar rečiau savo sudėtyje turi ir ekologiškų ingredientų. Jie ne visada yra gaminami šviežiai, nenaudojant jokių pusgaminių, dirbtinių konservantų, stabilizatorių, skonių stipriklių ir kitų nenaudotinų priedų. O ką daryti, jei veganams norisi tobulėti ir kasdieną maitintis vis sveikiau, renkantis ekologiškus, kuo šviežesnius gaminius, atsisakant cukraus ir/arba gliuteno? Ką daryti smaližiams veganams, kurie yra alergiški kai kuriems produktams? Galų gale, ką daryti, jei esi veganas, o taip norisi prisiminti vaikystę ir suvalgyti gabalėlį tradicinio tortuko, kuris būtų toks pat skanus kaip vaikystėje ragautas, tik veganiškas? Visi žinome, kad tradiciniai ir daugelio pamėgti skanumynai, tokie kaip Napoleonas, Medaus tortas, Griliažinis tortas, Šokoladinis tortas ar Tiramisu tortas įprastai gaminami tik su kiaušiniais, pieno produktais ar želatina  bei medumi. Net jei sveikuoliškas užrašas skelbia, kad tai yra tortas be cukraus arba tortas be gliuteno, dažnai jis nebus nei vegetariškas, nei veganiškas.

Veganiškas restoranas

Ant Holigans restorano meniu pačioje matomiausioje vietoje galima perskaityti užrašą: “Holiganas, nes aš esu geras.” Pati restorano idėja gimė iš minties, kad žmogus yra gimęs tobulėti. Esame tikri, kad vegetarinis ir veganiškas maistas ne tik turi gydančių savybių, bet ir įkvepia žmones kasdien tapti vis geresniais.

Veganais tampame dėl skirtingų priežasčių. Vieni tiesiog rūpinasi sveikata ir nusprendžia, kad toks mitybos būdas jiems geriausias (esu geras savo kūnui). Kiti myli gamtą, gyvūnus ir aplinką, todėl nori, kad visiems šalia esantiems būtų gera (esu geras šalia esantiems). Treti, įkvėpti rytų filosofijų, nusprendė tobulėti dvasiškai, dėl to laikosi rytų religijų ir dvasinių vadovų rekomenduojamų mitybos principų. Tokia mityba padeda susikaupti, medituoti, suvokti pačius subtiliausius reiškinius, kasdien vis labiau pažinti savo prigimtį ir galų gale rasti savo kelią (esu geras sau).

Pats restorano ir Smaližainės pavadinimas “Holigans” yra įkvėptas gilias tradicijas turinčios Holi – spalvų ir pavasario šventės. Ji kasmet vyksta Indijoje. Tai meilės ir atgimimo šventė, dabar mums kasdien primenanti, kad svarbiausia yra tai, kas matoma širdimi. Joje mes įžvelgiame vienybės skirtybėse grožį. Visi mes esame ne tik skirtingi, bet ir skirtinguose gyvenimo etapuose, skirtingi visų trumpalaikiai tikslai, norai ir skoniai, tačiau visi turime bendrą tikslą – kasdien tapti vis geresne savo versija. Todėl mes taip pat garsiai sakome, kad nors Holigans maistas yra skirtas vegetarams ir veganams, bet jis tinka visiems!

Holigans Smaližainė

Holigans Smaližainės tikslas yra skirti kuo daugiau dėmesio desertų ingredientams, jų šviežumui ir kokybei. Mums svarbu, kad desertai būtų ne tik skanūs, bet ir turėtų kuo didesnę maistinę vertę. Visi mūsų desertai, taip pat ir desertai be pieno produktų, savo sudėtyje turi ne mažiau 60% ekologiškų ingredientų. Skiriame didelį dėmesį tam, kad produktai būtų kuo šviežesni. Teikiame privalumą vietinių ūkininkų produktams, stengiamės pilnai išnaudoti kiekvieno sezono sodų ir daržų gėrybes.

Visi Smaližainės desertai, taip pat ir vegan desertai be pieno produktų, gimsta nedidelėje Holigans restorano konditerijos patalpoje, kuri yra pačiame restorane Ogmios mieste, Verkių 27. Užsukus į restoraną, galima stebėti, kaip už stiklinės vitrinos pluša konditerės. Jei dar nebuvote, kviečiame būtinai aplankyti 😉 Čia ne tik skaniai užkąsite, bet ir maloniai atsipūsite nuo kasdienos darbų bei miesto šurmulio.

Nors konditerijos cechas yra visai nedidelis, jame gimsta didelė įvairovė skanumynų. Taip yra todėl, kad kiekvieną dieną viską gaminame šviežiai, “nuo nulio”. Kiekvienos dienos tortams ir kitiems desertams naujai maišome tešlą, kepame kepinius, verdame uogienes, plakame kremus. Pas mus nerasite dviejų identiškų desertų, taip, kaip pasaulyje nerasite dviejų identiškų žmonių 🙂 Visi tortai ir kiti desertai yra rankų darbo. Net ta pati konditerė tą patį destą kiekvieną dieną gali pagaminti vis naujai, su vis nauja nuotaika. Paruošti desertai nieko nelaukdami, iš karto keliauja į gretimoje salėje esančią restorano Smaližainės vitriną ir bemat išsirikiuoja joje.

Mūsų desertuose nerasite dirbtinų konservantų, stabilizatorių, skonio stipriklių ir kitų nevartotinų priedų.

Holigans internetinėje parduotuvėje dabar skaičiuojame virš 30 skirtingų desertų be pieno produktų.

Veganiški desertai – kiekvieno skoniui

Klausiate – o kam reikalinga tokia įvairovė ir iš kur semiamės įkvėpimo? 🙂 Atsakome. Mūsų įkvėpimas gimsta iš kiekvieno jūsų savitumo, skirtingų poreikių ir skonių. Esame tam, kad kiekvienas jūsų, užsukęs į Smaližainę, rastų gardų desertą be nuodėmės sau.

Kadangi mes visi skirtingi, visų pirma, mėgstame skirtingus desertus. Skirtingi skonių ieško tie, kurie vertina desertus pagal skonį. Vieniems patinka sunkūs – karameliškai saldūs ir riebūs desertai, kitiems gaivūs – vaisiniai, traškūs, lengvi, treti mėgsta, kad tortas turėtų ryškų – ypatingą ir egzotišką skonį 🙂 Sekame, kad kasdien turėtume visų jų. Na, o tie, kam ne mažiau svarbu ir desertų sudėtis, mūsų smaližainėje tikrai yra ką veikti. Veganų, besilaikančių Keto dietos, čia laukia tikrai ypatingi, gana nepaprastai pagaminami ir ypač reti vegan Keto desertai. Tai desertai be pieno produktų, be kiaušinių, želatinos ir medaus, su daug naudingų riebalų ir mažai angliavandenių. Veganams, kurie nori pagražinti kūno linijas – taip pat gana sunkiai pagaminami, liekninantys (dietiniai) vegan desertai. Veganai, kurie nutarė atsisakyti pridėtinio cukraus Holigans smaližainėje taip pat ras nemažą pasirinkimą vegan desertų be pridėtinio cukraus. Vengiantiems gliuteno – vegan desertai be pieno produktų ir be gliuteno. Veganams žaliavalgiams – raw vegan desertai .

Jei maitinatės ir smaližiaujate veganiškai – desertai be pieno produktų laukia jūsų! Užsukite pas mus 😉 Garantuojame, kad Holigans Smaližainėje rasite tikrai didelį veganiškų tortų ir kitokių desertų pasirinkimą👌

Išskirtiniai, bet tradiciški pasirinkimai

Nepaisant to, kad daugelį tradiciškai konditerijoje vartojamų produktų keičiame kitais, Holigans Smaližainės tortai yra tokie pat skanūs, kaip ir įprasti.

Tradicinio skonio Tiramisu tortas ir Šokoladinis tortas Holigans smaližainėje yra vegetariški, kiti  (Medaus tortas, Griliažinis tortas ir Napoleonas) – veganiški desertai be pieno produktų. Tačiau, jei, užsakant, pageidausite veganiškų variantų tų tortų, kurie paprastai pas mus yra tik vegetariški (tik be kiaušinių ir želatinos), ieškosime galimybių juos pagaminti.

Užsukite į Smaližainės internetinę parduotuvę. Čia prie kiekvieno torto rasite jo sudėties aprašymą ir paprastą, patogią navigaciją, jei ieškosite deserto be nuodėmės būtent sau.

Visada kviečiame užsukti ir į Holigans Smaližainę Ogmios mieste (Verkių 27) Čia jums patarsime, padėsime išsirinkti. Čia galėsite išgerti puodelį kvapnios kavos be kofeino ar sveikuoliškos arbatos. Turėsite galimybę stebėti, kaip visi desertai ( taip pat ir vegan desertai be pieno produktų) gimsta jaukiame konditerijos ceche, kurį nuo restorano salės skiria tik permatomo stiklo vitrininis langas 😊