Filtruoti

Rodoma 1–16 iš 32

Visada gailimės, kad Holigans konditerijos vitrina yra labai sandari ir šitie dangiški šviežiai verdamų uogienių, karamelių, bei kepamų biskvitų kvapai nepasiekia restorano salės 😁. Juos gamindami laikomės kelių pagrindinių taisyklių.

Pirma. Šviežumas.

Desertus gaminame “nuo nulio” 🙂

Visas Holigans Smaližainės desertų gamybos procesas prasideda Holigans restorano salėje už permatomos stiklinės vitrinos esančiame nedideliame Holigans konditerijos ceche. Čia gimsta visi mūsų sveikuoliški desertai.

Vengiame pusgaminių. Viską, kiek galime, gaminame vietoje – verdame namines uogienes tortų pertepimams, iš įvairių rūšių miltų maišome ir minkome tešlas  biskvitams, juos kepame, gaminame riešutų kremus, griliažus. Patys gaminame papuošimus tortams iš to ką davė gamta ir sezonas.

Esame įsitikinę, kad  sveikuoliški desertai – tai pirmiausia švieži desertai☝️Todėl ką tik pagaminti, jie keliauja į Smaližainės vitriną svečių salėje arba ramiai laukia savo užsakovo nedideliame šaldytuve. Desertų galiojimo laikai yra skirtingi ir, palyginus, neilgi, todėl labai rekomenduojame jais mėgautis iš karto, kai tik įsigyjate.

Sveikuoliški desertai mūsų jaukiame konditerijos ceche gaminami kasdien. Procesą galite stebėti ir Jūs ☺️. Tiesiog užsukite į mūsų Holigans restoraną Ogmios mieste ( Ūkio kiemas 1) ir, kol atsigaivinsite sveikuolišku gėrimu arba pasisotinsite kitu vertingu restorane šviežiai gaminamu maistu, turėsite galimybę stebėti už stiklinės pertvaros vykstantį darbą.

Kad mūsų sveikuoliški desertai visada būtų ne tik šviežiai pagaminti, bet ir iš kuo šviežesnių ir vertingesnių produktų, savo asortimente visada turime sezoninių desertų be nuodėmės. Šitie sveikuoliški desertai gaminami iš to, ką tą sezoną dovanoja gamta.

Antra. Ekologiškumas.

Antra priežastis, kodėl desertus vadiname sveikuoliškais, yra produktų ekologiškumas.

Dažnai didesnę Holigans Smaližainės desertų be nuodėmės dalį sudaro sertifikuoti ekologiški produktai. Likusi dalis – labai kruopščiai atrinkti kuo šviežesni produktai iš vietinių Lietuvos ūkių – švarūs ir aukštos kokybės, tik oficialiai neįvertinti dėl ekologiškumo.

Ekologiški, bei švieži, vietinių ūkininkų ir sezoniniai produktai yra vienas mūsų svarbiausių prioritetų.

Trečia. Maistą gaminame vegetariškai ir veganiškai

Vengiame kenksmingų sveikatai maisto produktų ir maisto priedų. Yra nemažai produktų, iš kurių nors vieno dėl įvairiausių priežasčių beveik kiekvienas vengiame. Kiekvienam vengtini produktai gali būti kitokie. Pvz. vegetarai atsisako mėsos, žuvies ir kiaušinių, veganai – be viso to dar nevartoja pieno produktų ir medaus. Gana daug žmonių vengia gliuteno arba cukraus. Dalis yra alergiški riešutams arba kitiems produktams.

Sveikuoliški desertai šiandien tikriausiai neįsivaizduojami su alkoholiu arba kofeinu, nerekomenduotinais konservantais, stabilizatoriais ir įvairiais skonio stiprikliais.

Ketvirta. Desertuose deriname produktus pagal poreikius.

Gaminame desertus besilaikantiems Keto dietos. Tai įvairūs Keto tortai. Juose daug riebių produktų, bet labai mažai angliavandenių Taip pat turime dietinių (arba liekninančių) tortų. Tai visai nekaloringi desertai, kai 100 g tokio deserto kalorijų skaičiuoja ne ką daugiau už bananą. Galiausiai Holigans Smaližainėje puikuojasi net detoksikaciniai sveikuoliški desertai. Jų sudėtinės dalys 100% ekologiškos, jame gausu vitaminų ir naudingų mikroelementų 🥰

Penkta. Gera energija 🙌

Šita sveikuoliškų desertų sudedamoji dalis svarbi patiems subtiliausiems smaližiams 😇  Ji prasideda jau tada, kai atsisakome smurtinės kilmės produktų – mėsos, žuvies, kiaušinių, įvairių intoksikantų ir kitų nenaudotinų maisto produktų bei jų priedų. Maža to, visi mūsų konditeriai patys yra be žalingų įpročių, dirba meditacijos nuotaikoje ir susikaupę ✨

Kuriame ir išbandome įvairius naujus receptus. Retai pavyksta iš karto, nes gamindamos ir net kurdamos receptus, konditerės neragauja, o skonį kuria mintyse. Dažnai receptą tenka tobulinti, kol beveik visas kolektyvas nusprendžia, kad desertas vertas atsirasti šalia kitų Holigans Smaližainės desertų be nuodėmės.

Desertų gamybos procesas vietoje “nuo nulio” mums diktuoja privalumų, kurių nerasite kitose konditerijose.

Dažnai gana nesunkiai vieną deserto ingredientą galime pakeisti kitu. Visgi tai reikalauja šiek tiek daugiau laiko ir kitų sąnaudų, nei įprasta. Todėl, jei tokį desertą norėtumėte užsakyti, padaryti tai galėtumėte iš anksto pasitarę su konditerėmis ir šiek tiek daugiau sumokėję už šį individualų sveikuolišką skanėstą.

Tai, kad visi sveikuoliški desertai Holigans Smaližainėje gimsta nuo pradžių, mums taip pat leidžia sąlyginai mažame konditerijos ceche vienu metu daryti daug įvairių desertų. Štai todėl Holigans Smaližainės internetinėje parduotuvėje šiuo metu rasite daugybę įvairiausių desertų. Būtinai užsukite 😉

Toks dėmesys produkcijai ir lankstumas kliento atžvilgiu šiuo metu atitinka mūsų požiūrį į maistą ir mūsų gyvenimo filosofiją. Todėl dirbame su fantazija bei dideliu užsidegimu.