Burokėlių-raudonųjų pupelių karis

Vieno Holigans svečio prašymu mūsų virtuvės vadovas Ramūnas sutiko pasidalinti
#vegan#glutenfree BUROKĖLIŲ-PUPELIŲ KARIO receptu.
Prieskonius galite dėti pagal skonį – bus skanu visaip ir kaskart gausis vis kitaip 🙂
O tam, kad nepūstų pilvo, gamindami ankštinių patiekalus, visuomet naudokite asafetidą, kmyną arba kuminą, kalendrą 🙂

Burokėliai 1kg
Raudonosios pupelės 150 g (svoris nevirtų)
Aliejus
Juodosios garstyčios
Asafetida
Malta kalendra
Kmynai arba kumynas
Juodi malti pipirai
Saldi raudonoji paprika
Imbieras tarkuotas šviežias
Pjaustyti pomidorai savo sultyse (arba pomidorų pasta, arba švieži pomidorai )
Kokosų grietinėlė arba riebus pienas
Rukola

Išverdame burokėlius, nulupame ir supjaustome kubeliais. Išverdama išmirkytas raudonas pupeles. Puode įkaitiname aliejų ir dedame prieskonius. Pirma juodąsias garstyčias, leidžiame joms išsispragsėti. Tada dedama asafetidą, juoduosius maltus pipirus, maltą kalendrą, šiek tiek maltus kmynus ar kumyną, saldžios raudonosios paprikos miltelius, tarkuotą šviežią imbierą. Sudedame pjaustytus pomidorus savo sultyse, galime šiektiek pomidorų pastos. Kelias minutes maišydami pakepiname. Įberiame druskos, šiektiek cukraus. Suberiame burokėlius bei raudonąsiass pupules. įpilame vandens, kad gautųsi sultinga masė. Troškiname vis pamaišydami apie 15 min. Į pabaigą dedame kokosų grietinėlę, pjaustytą šviežią rukolą.
Patiekti galime su ryžiais, bulgur kruopomis. Pagardinti – žaliosios citrinos skiltele.

SKANAUS 

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *