News


Kaip mes renkamės vegetariškus produktus. I dalis

Kaip mes renkamės vegetariškus produktus. I dalis

Pradedame pasakojimų ~ Žinok, ką valgai, nes esi tai, ką valgai ~ seriją.

Kaip Holigans atsirenkame daržoves?

Visos tradicinės „lietuviškos“ daržovės: morkos, burokėliai, bulvės, kopūstai, salierų gumbai, žirniai… yra užauginti ir į Holigans bistro patenka iš ekologinių Lietuvos ūkių.

Beveik visus išvardintus produktus mums tiekia Ūkininkas J.Juodis. Kodėl būtent jis? Nes Juodis – tai „seno kirpimo“ ūkininkas, turintis stiprų švarios daržininkystės stuburą, jis kaip augino natūraliai, taip ir augina. Šio ūninko vertybės išlieka nepaliestos masinių industrijų ir beprotiškų poreikių visuomenės… Ačiū jam!

Lietuvoje neaugančias daržoves, tokias kaip artišokus, alyvuoges etc., radome ekologiškuose‬ ir bio sertifikatus turinčiuose Europos ir pasaulio ūkiuose arba pas aukščiausios kokybės produkciją tiekiančius atsakingus augintojus.

Pvz., alyvuogės į mūsų bistro atkeliauja iš Graikijos. Gourmante graikiškos alyvuogės yra 100%  natūralus produktas, kurio gamybai nėra naudojami papildomi priedai. Alyvuogės yra išsaugojusios visas naudingas maistines medžiagas ir natūralią spalvą. Uogos skinamos rankomis tradiciniais metodais, o jų priežiūrai naudojamos tik aplinkai draugiškos kenkėjų kontrolės procedūros.

Artišokai ir pomidorų pasta atkeliauja iš ekologinių Italijos ūkių.

Tiekėjus renkamės ne tik pagal kokybę „ant popieriaus”. Ieškome tokių, kurie yra tikri, širdingi augintojai, savo srities profesionalai ir entuziastai.

Žinoma, pasitaiko ir taip, jog susiduriame su sunkumais ieškant tik ekologiškų arba natūraliai augintų daržovių. Tuomet stengiamės atrinkti aukščiausios kokybės produkciją iš to, ką galime gauti geriausio. Bet tvirtai sakome – ne mažiau 80 procentų Holigans naudojamų produktų yra ekologiški + dedame nuolatines pastangas šį skaičių didinti!

Kodėl užsijuosėme prijuostes!

Kodėl užsijuosėme prijuostes!

 

Apie tai, kodėl užsijuosėme prijuostes, ką ir kaip mes gaminame, galima pasakoti valandų valandas ir tai tikrai bus įdomu, tačiau kone tas pats, kaip išalkus vartyti įmantriai surašytas receptų knygas – jos juk net nekvepia!

Todėl geriausias būdas susipažinti su mumis – paragauti, nes juk kiekvienas patiekalas – savotiška vizitinė kortelė. Mes nekantraujame tau įteikti savąją! Mes – saujelė vegetarinės virtuvės entuziastų, tikinčių, kad maistas yra gyvas ir turi jausmus. Be to, jis turi maitinti ne tik pilvą, bet ir džiuginti. O džiaugsmo daugėja, kai juo daliniesi – faktas, ar ne?

Todėl svajojame kasdien pamaitinti šimtus, o gal net tūkstančius tų, kurie ieško laimingesnio gyvenimo skonio ir supranta atsakomybę „Ką valgai, tas ir esi“. Formulė skani ir labai paprasta – be good, eat good. Arba atvirkščiai